Zamknij

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej informacji można znaleźć w naszej "Polityce Cookies".

REGULAMIN | KONCESJA | KRS | RACHUNEK BANKOWY
nr pozwolenia na prowadzenie apteki internetowej:
ڌIWIF.KA-8240-165/03/30/05-ZM
Kategoria: » SOLGAR
Solgar Witamina C 500mg o smaku żurawinowo-malinowym 90 TABLETEK DO SSANIA
Suplement diety


Witaminy

Odpowiedni poziom witamin pozwala na prawidłowy przebieg wszystkich procesów metabolicznych. Witaminy w nieustającej synergistycznej pracy zarządzają naszym zdrowiem.




Preparat jest bardzo smacznym źródłem odpowiedniej dawki witaminy C. Obecność aceroli i dzikiej róży stwarza bardzo dobre warunki do uzupełnia­nia wielu cennych składników (flawonoidów), które pomagają w utrzyma­niu przez dłuższy czas wysokiego poziomu witaminy C w komórkach. Dzia­łają również samodzielnie podnosząc znacznie efekt działania preparatu.

  • DAWKOWANIE1 pastylka dziennie
  • OPAKOWANIE90 pastylek
  • KURACJA90 dni

Każda pastylka zawiera:

  • Witamina C (L-askorbinian sodu, kwas L-askorbinowy, L-askorbinian wapnia)500 mg
  • Acerola ( sproszkowany ekstrakt z owoców (4:1))10 mg
  • Dzika róża sproszkowana (4 mg)owoce

Naturalne substancje pomocnicze

  • Fruktoza
  • Sacharoza
  • Stabilizator: karagen
  • Naturalny aromat pomarańczowy
  • Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, ksylitol
  • Substancje przeciwzbrylające: roślinny stearynian magnezu, dwutlenek krzemu, roślinny kwas stearynowy
  • Substancja do stosowania na powierzchnię: guma ksantanowa
  • Barwnik: sproszkowane Annatto

Informacja alergiczna

Produkt nie zawiera:

cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapacho­wych lub barwiących. Odpowiedni dla wegan.






Przed użyciem prosimy zapoznać się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu, lub skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany może zagrażać Twojemu zdrowiu a nawet życiu.








Witamina C




MOŻLIWE ZASTOSOWANIA

  • antyutleniacz,
  • choroby sercowo-naczyniowe (miażdżyca, wysokie ciśnienie krwi, etc.),
  • choroby naczyń obwodowych,
  • infekcje wirusowe, bakteryjne i grzybiczne (przeziębienia, grypa, opryszczka, drożdżyca, etc.),
  • wspomaganie układu odpornościowego,
  • reakcje alergiczne (wypryski, astma, katar sienny, pokrzywka, etc.),
  • ochrona komórkowa,
  • zwyrodnieniowe choroby oczu (katarakta, zwyrodnienie plamki, retinopatia cukrzycowa),
  • detoksykacja,
  • gojenie ran,
  • wrzody skórne,
  • poprawa stanu skóry,
  • zapalenie stawów,
  • stan kości,
  • wrzody układu trawiennego,
  • stany przedrzucawkowe,
  • stres,
  • choroby dziąseł,
  • bezpłodność mężczyzn,
  • toczeń rumieniowaty.

NIEZBĘDNY KOFAKTOR

Witamina C jest potrzebna do produkcji wielu niezbędnych związków w organizmie, w tym kolagenu, różnych enzymów i hormonów nadnerczy (co tłumaczy jej wpływ na stres). Jest potrzebna w metabolizmie aminokwasów, neuroprzekaźników (przekaźników chemicznych mózgu), cholesterolu, kwasu foliowego i żelaza.

ANTYOKSYDANT / ZMIATACZ WOLNYCH RODNIKÓW

Witamina C, która jest podstawowym antyoksydantem organizmu, neutralizuje niszczycielskie wolne rodniki takie jak rodniki hydroksylowe (uważane za najsilniejsze oksydanty wpływające na organizm) i ponadtlenkowe (uszkadzające lipidy). Witamina C przekształca utlenioną witaminę E ponownie w jej postać aktywną. Suplementacja znacząco podnosi poziom silnego antyutleniacza glutationu (GSH).

UKŁAD IMMUNOLOGICZNY

Wykazano, że suplementacja witaminą C usprawnia funkcjonowanie białych krwinek oraz wytwarzanie i reakcje przeciwciał. W czasie infekcji ich poziom ulega znacznemu obniżeniu. Przyjmowanie witaminy C łagodzi objawy przeziębienia i skraca ich czas trwania. Oprócz bezpośredniego oddziaływania na układ odpornościowy organizmu, witamina C antagonizuje wirusy oraz zwiększanie stabilności tkanki łącznej, poprzez którą wirus musi się przedostać. Ogólnie mówiąc wirusy nie mogą przetrwać w środowisku bogatym w witaminę C. Te cechy tej witaminy tłumaczą jej popularność w zwalczaniu infekcji i rozwoju anormalnych komórek.

OCHRONA KOMÓREK

Spożycie witaminy C w dużych ilościach wiąże się z rzadszymi przypadkami powstania anormalnych komórek i uszkodzeń komórek w różnych obszarach organizmu.

OCHRONA PRZED TOKSYNAMI

Witamina C wspomaga detoksykację i/lub neutralizację wielu szkodliwych substancji. Na przykład ten składnik odżywczy utrzymuje niektóre metale ciężkie w roztworze, ułatwiając ich wydalanie z moczem. Ponadto witamina C hamuje przemianę azotanów i azotynów (występujących w dymie papierosowym, zanieczyszczonym powietrzu oraz przetworzonych produktach mięsnych) do uszkadzających komórki nitrozoamin oraz (z innymi antyutleniaczami) pomaga neutralizować szkodliwy wpływ niektórych pestycydów i tlenku węgla (ze spalin samochodowych, wyziewów przemysłowych i dymu papierosowego).

OCHRONA OCZU

Tkanka oczu jest bardzo wrażliwa na wolne rodniki i utlenianie, powodując powikłania takie jak katarakta lub zwyrodnienie plamki. Wiele badań potwierdza korzystne działanie witaminy C w leczeniu katarakty. Witamina C może także chronić przed uszkodzeniem oka wskutek cukrzycy. Uważa się, że aby podnieść poziom witaminy C w soczewce oka niezbędna jest dzienna dawka co najmniej 1000 mg.

TKANKA ŁĄCZNA

Witamina C odgrywa ważną rolę w utrzymaniu w dobrym stanie wszystkich tkanek łącznych organizmu (tj. w skórze, naczyniach krwionośnych, stawach, przewodach trawiennym i oddechowym i oczach) – przede wszystkim ze względu na jej rolę w syntezie kolagenu, zmiataniu wolnych rodników, detoksykacji, odporności i hamowaniu procesów zapalnych. Stwierdzono, że suplementacja witaminą C po operacjach przyśpiesza powrót do zdrowia, dzięki szybszemu gojeniu się tkanek i zmniejszaniu infekcji.

ŚRODEK ANTYALERGICZNY

Zdolność witaminy C do obniżania poziomu histaminy (zapalnej substancji chemicznej związanej z wieloma objawami alergicznymi) sprawia, że jest ona pomocna w zapobieganiu i leczeniu schorzeń alergicznych takich jak katar sienny, astma, wypryski, pokrzywka, etc.

POWSZECHNE ŹRÓDŁA POKARMOWE

  • papryka,
  • brokuły,
  • porzeczki,
  • brukselka,
  • owoce cytrusowe,
  • truskawki,
  • zielone warzywa.

SUPLEMENTACJA

Największe korzyści przynosi suplementacja naturalnej witaminy C. Ważne jest, aby występowała wraz z naturalnie przy niej obecnymi bioflawonoidami, rutyną i hesperydyną lub w obecności dzikiej róży. Warunki te są niezbędne do zapewnienia optymalnej przyswajalności i długotrwale wysokiego poziomu witaminy C w komórkach.
Dzienna skuteczna porcja suplementacyjna to minimum 300 mg do 1000 mg.




Cena brutto: 81.19 zł
« powrót